Verslag wedstrijd jeugd 1 D1 7 maart 2015

Wedstrijdverslag 7 maart 2015, Jeugd 1 D1.

Anouk “Hoogie” Hogenboom mocht uitkomen in de categorie Jeugd 1 D1. In haar wedstrijdronde had ze 39 concurrenten maar haar categorie was verdeeld over twee wedstrijdronden met in totaal 80 turnsters.

Anouk is de enige die voor Advendo uitkomt als Jeugd 1 dus zou ze alleen zijn ware het niet dat Anouk Zwirs haar beste vriendin gezelschap kwam houden.
Dat kwam de trainer wel mooi uit want dan zou Anouk de assistenten rol krijgen terwijl Anouk zou turnen. En als je Anouk naast Anouk zet is er geen einde aan geklets, gegiechel en gelach, dus dat zat ook wel goed.

Als eerste toestel moest Hoogie naar vloer.
Best een mooie die hier en daar een beetje afwerking miste. Goeie acro en passen-series laten zien, hoewel ze misschien iets meer met opgeheven hoofd moet turnen en niet zoveel naar de vloer moet kijken. Maar met 10.233 begon ze de wedstrijd goed en ook Anouk was tevreden.

Sprong volgt altijd na vloer en daar doet Anouk altijd moeilijker over, dan dat hij voor haar is.
Anouk kan meer dan prima sprongen en dat liet ze vandaag ook zien. Twee overslagen werden beloond met 11.025.

Brug dan. We hadden al eerder in de week besloten om geen zolendraai te turnen en het merendeel van de andere turnsters had hetzelfde idee. Nadat Anouk een circustruucje op de lage ligger deed (soort zweefstand in plaats van gewoon ophurken) volgde de ¾ reus en de wegzet salto.De jury waardeerde de oefening met 9.333. Een beetje dubieus cijfer, maar waarschijnlijk vonden ze het circustruucje van Anouk niet spectaculair genoeg.
 

Als laatste toestel de balk waarop we geen risico zouden nemen en dus geen radslag zouden tonen.
Op een ontbrekende radslag en een lage handstand na een erg nette en heel strakke balkoefening geturnt. Geen wankeltje te bespeuren. Helaas zat er een erg strenge jury en kreeg ze een 7.000 voor de oefening.

Anouk werd keurig 22ste in haar ronde met 37.591. Zoals gezegd waren alle Jeugd 1 meisjes verdeeld over twee rondes. Van de 80 turnsters heeft Anouk een prachtige 40ste cijfer/plaats en dus de helft achter zich gelaten. Knap gedaan.