Verslag wedstrijd Pupil 2 D1 7 maart 2015

Wedstrijdverslag 7 maart 2015, Pupil 2 D1.

In de eerste wedstrijd die dag mochten Anne Bosman, Mienke Lek en Noella Akerboom hun oefeningen tonen in hun categorie Pupil D1. Er deden die dag 102 deelnemers mee in die categorie, verdeeld over drie wedstrijden.

Nadat alle haren weer strakgezet waren en de tandpasta van Noella dr vestje verwijderd was kon er begonnen worden met vloer.
Mienke mocht het spits afbijten. Dat ze nog niet helemaal in de goede versnelling stond konden we merken aan wat slodigheidjes en knietjes op de vloer na een stut. Met 8.433 een mager cijfer, het was immers nog vroeg...
Noella mocht aantreden om een oefening neer te zetten. Het zat haar niet helemaal mee en zat toch echt na de overslag op dr billen. Wankeltje links, wankeltje rechts... Het was geen slechte oefening maar het was gewoon niet “af”. De immer strenge jury kon er niet meer dan 6.467 van maken.
Dan moest Anne maar even revanche nemen voor Noella en Mienke.  Vastbesloten om wat punten te pakken begon ze aan mooie oefening die keurig verliep. Ze verdiende er 11.000 punten mee en had daarmee een mooi begin van de wedstrijd.

Vervolgens door naar sprong waar nu Noella als eerste mocht.
Noella, die normaal gesproken toch een beetje krom over de kast springt, sprong nu boven verwachting netjes.  Ook haar hurksalto was prima. (11.750 en 12.350) Een 12.050 als beloning.
Anne mocht als tweede en maakte een mooie overslag en streksalto. (12.00 en 12.450) Met 12.225 weer een mooi cijfer.
Mienke ging als laatste en sprong een goede overslag. (11.900) Mienke heeft altijd een goede hurksalto en vandaag was die 12.300 waard. Een 12.100 als sprongcijfer.

 Na sprong staat altijd brug op het programma. Anne begon aan haar altijd sterke brugoefening.
Netjes en goed door geturnt met een nette salto als afsprong. Met 13.100 op het bord een uitstekend resultaat.
Het ophurken van Mienke lukt heel soms maar tijdens het inturnen liet ze hem opeens weer zien. Zou het tijdens de wedstrijdoefening ook lukken?
Jawel! Een mooie oefening die 12.500 opleverde.
Voor Noella gold hetzelfde. Ophurken kán ze wel.....ergens diep van binnen... En ja hoor, het ophurken lukte! Ongeveer.
Ze zat niet helemaal goed op de lage ligger maar sprong toch maar aan. Helaas had ze de hoge ligger niet goed beet en kwam ten val tussen de liggers. Met alleen de trots gekrenkt keurig de oefening afgemaakt en een prima 11.467 meegenomen.

 Als laatste dan natuurlijk ieder favoriet; de balk.
Mienke maakte een mooie oefening en bleef zelfs met de koprol op de balk. 10.300 als resultaat.
Anne turnde ook een prima oefening met hier en daar een wankeltje. Maar ook Anne bleef met de koprol op de balk. 10.100
Noella turnde een nette oefening, bleef er keurig op met de koprol en......wist het even niet meer.
Even heel de oefening kwijt! Dan zit er maar één ding op. Afsprong maken en even balen. En als je dan weer op het bankje zit weet je je oefening opeens weer. Dan overkomt iedereen weleens en vandaag gebeurde het Noella. Geen ramp, wel een laag cijfer. Maar aan die 2.800 hoeven we niet veel gewicht te geven.

 Aan het eind van de 1ste wedstrijdronde met 34 deelnemers eindigde Noella als 30ste met 32.784. Mienke was 20ste met 43.333 en Anne werd met 46.425 14de.
 

Aan het eind van de dag konden we totaal-rekening opmaken:
Uit 102 deelnemers die dag heeft Noella de 83ste cijfer/plaats, Mienke de 54ste cijfer/plek en Anne de 36ste cijfer/plek.