Archief 2013-2014

Instap D1 29-03-14

Gister was het zover voor onze instappers. Zij hadden hun eerste wedstrijd in Amsterdam. Het was daarom ook erg spannend voor de meiden. De meiden begonnen gelijk op een van de spannendste toestellen: vloer. In Amsterdam ligt namelijk een vierkante vloer en geen van de meiden had daar eerder een wedstrijd op gedraaid. Gelukkig konden ze eerst een paar voorbeelden zien. Iris mocht als eerste en was erg zenuwachtig, want zou ze wel de goede kant op gaan? Dat vond ze het spannendst. Iris turnde een mooie oefening met gestrekte benen en tenen en kwam helemaal goed uit op de vloer. Haar uitstraling was super, want haar lach was tijdens de oefening niet van haar gezicht te halen. Iris behaalde een 11.00. Nu was het de beurt aan Verena om een mooie oefening te laten zien. Ze liet in haar oefening een hele mooie overslag zien, waarbij ze mooi gestrekt was en goed afduwde. Je kon wel zien dat ze gespannen was, want ze deed haar oefening iets te snel. Gelukkig bleef ze goed luisteren naar de muziek, waardoor ze toch goed uit kwam. Verena scoorde 12.00 punten. De volgende beurt was aan Lieke, zij vond vooral het beginstukje heel spannend en hoopte dan ook dat die goed ging. Gelukkig wel, ze liet twee mooie spagaathandstanden zien zonder te vallen. Met het inturnen had Lieke nog wel wat kromme benen met haar radslag-arabier, maar in haar wedstrijdoefening liet zij een mooie serie zien met gestrekte benen. Lieke kreeg voor haar oefening een 10.30. Hierna was het de beurt aan Roos. Roos begon haar oefening goed, maar na haar eerste serie raakte ze een beetje de weg kwijt op die grote vierkante vloer. Uiteindelijk vond ze de weg weer terug en kwam ze nog goed uit. Roos kreeg hiervoor een 8.85. Als laatste op vloer mocht Anouchka. Anouchka liet een goede oefening zien. Beide series gingen erg goed en ook deed ze haar stut met rechte armen, wat voor vele turnsters toch lastig is, maar bij Anouchka lukte dat goed. Ze scoorde 12.35 punten.

Het tweede onderdeel was sprong. Sprong ging wat anders dan normaal, want in plaats van in één keer in te turnen moest dit twee keer in verband met de verschillende sprongen. De meiden begonnen met een handstand-platval op verhoogd vlak. Bij de één ging het inturnen makkelijker dan bij de ander, maar uiteindelijk kwamen ze er allemaal overheen. Nu was het aan de meiden om tijdens hun wedstrijdsprong ook een mooie handstand-platval te laten zien. Voor Iris was het spannend of ze er goed over heen zou komen en gelukkig lukte dat ook tijdens haar wedstrijdsprong. Voor Verena was het vooral belangrijk dat ze goed door handstand zou gaan, het is tenslotte een handstand-platval. Helaas lukte dat niet helemaal, dus daar gaan we extra mee oefenen. Ook voor Lieke was het spannend of ze erover heen zou komen, maar ook zij kwam er goed over heen met haar wedstrijdsprong. Roos liet een goede wedstrijdsprong zien en daarna liet ook Anouchka een handstand-platval zien met helaas een tikkeltje kromme benen. Hierna mochten de meiden inturnen voor hun tweede sprong: een salto of een streksprong. Iris en Lieke lieten beide een nette, gestrekte streksprong zien en Verena, Roos en Anouchka lieten een salto zien. Roos en Anouchka landden helaas wel met een grote stap na hun salto, maar bleven gelukkig wel overeind staan, beide lieten ze wel goede salto zien. De score die de meiden voor sprong krijgen in het gemiddelde van beide wedstrijdsprongen. Iris scoorde een 12.38, Verena scoorde een 13.28, Lieke scoorde een 12.55, Roos scoorde een 12.95 en Anouchka scoorde een 12.43. Hoge scores dus, toppie gedaan!

Het volgende toestel was brug, waar het vooral belangrijk is dat je een oefening laat zien zonder stopjes. De meiden vinden dat toch wel erg lastig en hadden daar dan ook in hun wedstrijdoefening moeite mee. Anouchka liet een goede oefening zien zonder stopjes en behaalde dan ook een 12.65. Voor Lieke was het ook nog heel spannend of haar ondersprong zou lukken. Met inturnen was het nog niet gelukt dus met de wedstrijd oefening was het duimen. Helaas lukte die net niet en scoorde ze 6.70 punten. Roos moest vooral zorgen dat ze haar benen netjes bij elkaar hield tijdens het zwaaien, dat lukte. Ook Roos had geen stopjes in haar oefening en voerde de onderdelen goed uit. en Dat resulteerde in een 10.55. Iris en Verena lieten beide een nette oefening zien, maar hadden wel enkele stopjes. Iris scoorde een 8.20 en Verena scoorde een 9.40.

Balk was het laatste toestel en ik denk ook voor de meeste meiden het spannendst. Want het blijven staan op de balk in telkens weer de vraag of dat lukt. Vooral de koprol is een groot struikelblok voor de meiden. De ene keer lukt het wel, maar de andere keer niet. Iris beet het spits af en begon haar oefening goed. Ze wist haar oefening goed uit haar hoofd en vergat dan ook niks. Helaas rolde ze met de koprol van de balk en hield een score over van een 10.05. Verena liet ook een oefening zien met mooie gestrekte benen. Ook liet ze goede sprongen zien, waar op de training hard op was geoefend. Toch was ook bij Verena de koprol heel spannend en helaas rolde ze er ook van af. Verena scoorde een 10.50. Toen was het de beurt aan Lieke. Zij liet een mooie oefening zien en bleef staan met de koprol, daar mag ze trots op zijn! Lieke kreeg dan ook een 10.75. Hierna was Roos aan de beurt. Zij begon haar oefening netjes, maar had wat kleine wiebels en rolde ook met de koprol van de balk. Roos scoorde een 7.65. Als laatste was het de beurt aan Anouchka. Zij turnde een hele nette oefening met mooie hoge sprongen. Helaas stond ook zij niet met de koprol. Anouchka kreeg een score van 11.50.

Al met al hebben de meiden een hele mooie eerste wedstrijd neergezet en mogen ze erg tevreden zijn met hun behaalde resultaten. Goed gedaan hoor! 

Er zijn helaas nog geen foto's toegevoegd in deze gallerij