Archief 2014-2015

De zon scheen nog heerlijk toen we aankwamen in Waalwijk om daar met Jamie-Lee de 1/2 finale van het NK senioren C (3de divisie) te turnen.
Als ze zich in de top 7 zou weten te turnen zou ze zich plaatsen voor het einddoel; het NK. Het was een realistisch doel aangezien Jamie-Lee op de regiowedstrijd het goud pakte en op de districsfinale ondanks twee slechte toestellen het brons kreeg omgehangen.
Dus netjes en stabiel turnen was het devies. Geen gekke dingen doen, dat moet voldoende zijn.

We zouden starten op balk. Turn dat toestel goed en je hebt doorgaans de halve wedstrijd al in de zak. Dit was dan ook toesteln van Jamie-Lee het meeste tegen op zag. 
Gelukkig turnde ze de balk uitstekend. Een wankeltje na een sprongencombinatie, een klein stapje na een flickflack maar een hele mooie radslag-arabier combinatie. Even later verscheen dan ook de mooie score van 10.433 op het led-scherm. (Een vijfde plaats op dit toestel wat voor Jamie-Lee super is!)
Jamie-Lee Balk 1/2 NK
Door naar vloer. Ook geen favorietje van Jamie-Lee. Tijdens inturnen was al wel duidelijk geworden dat sommige meiden flink gingen uitpakken op vloer. 
Maar goed, je eigen niet gek laten maken, netjes en strak werken en het goede begin van balk doorzetten op vloer.
En het was dan ook een prima oefening. Niet elke landing stond als een huis maar nette series en prima verbindingen geturnt. 
Een 10.800 is geen monsterscore maar het was genoeg om een top 10 ranking vast te houden. En haar beste toestellen moesten nog komen!

Sprong dan. We hadden natuurlijk flink gewerkt aan een tsukahara gehoekt maar die was nog altijd niet klaar om op een wedstrijd te turnen.
Er werd nog even gedacht aan een overslag met 1/2 draai in de aanzweef en 1/1 draai in de afzweef (half in/heel uit). Een hoop concurrenten zouden die waarschijnlijk gaan springen. 
Maar het is toch beter om bij jezelf te blijven. Gewoon de sprong doen die je al zover heeft gebracht namenlijk de overslag met 1/1 draai in de afzweef.
Een 11.225 gaf een prima score voor een relatief lage sprong. Veel meiden sprongen ingewikkeldere sprongen maar gingen dan ook veel onderuit.

Nog altijd stond Jamie-Lee er goed voor en dan moest haar beste toestel, de brug als laatst. De meeste van jullie weten dat er op dit niveau weinig turnsters zich kunnen meten aan de moeilijkheidswaarde van haar brugoefening. Met een Difficulty-score van 4.2 staat ze fier bovenaan. Dus ook hier in Waalwijk moest het gebeuren op brug.
De oefening verliep keurig op een moeizame pendelkip na. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden waren hier wél andere meiden die de reuzendraai deden op brug maar geen enkele zo netjes "zuiver" en gestrekt als Jamie-Lee. Na een stapje bij de afsprong strekte ze zich uit en was de wedstrijd gedaan voor haar. Nu de score afwachten op het bord, maar het vertrouwen was er wel.

Totdat er in plaats van de verwachte 4.2 als D-score er een 3.4 verscheen. Dát scheelt nogal. 0.800 punt op precies te zijn. (onthoud dat getal!)
Na een protest te hebben ingedient bij de hoofdjury wist die ons te vertellen dat er twee, redelijk cruciale elementen niet waren geteld. Er zou geen handstand en geen horizontale opzwaai zijn geturnt.
Nou....écht wel! Helaas is video-materiaal niet aan te voeren als bewijsstuk want Kees "Spielberg" Reyngoud had de oefening gefilmt en tja...ze turnt ze toch echt.
Maar de strijd was verloren; de 3.4 D-score stond vast. Een magere 9.850 als eindcijfer op brug.

Na het tegenvallende cijfer op brug was de eindstand dat Jamie-Lee Reyngoud als 12de uit de bus kwam en dus niet door naar het Nederlands Kampioenschap. De 7 meiden met de hoogste score zijn wel door en om 7de te zijn geweest kwam Jamie-Lee........0.800 tekort. 
Dus..............
Juist ja.........

Het is niet anders, Jamie-Lee kan zichzelf niks verwijten. Ze heeft uitstekend geturnt en zichzelf wederom bewezen. 
Knap gedaan en een mooi wedstrijdseizoen geturnt! Op naar volgend seizoen om revanche te nemen.

De dag eindigde traditioneel in de McDonalds waar geen jurylid zich liet zien......

Regiowedstrijd Instap D1 

28-3-2015

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste echte wedstrijd in Amsterdam! Onze instappers Anouk, Isa, Zahra en Tara mochten voor het eerst de grote wedstrijdvloer op.

De meiden begonnen op balk, toch altijd wel een spannend toestel voor de meeste meiden, maar daar lieten ze gelukkig weinig van merken. Tara mocht als eerste en zette een goede oefening neer, een mooie 12,90! Daarna mocht Zahra, waarbij het bijna fout ging met haar opsprong. Ondanks een valletje met de koprol wist ze toch nog een 10 precies te scoren. Anouk mocht daarna: Ze vergat helemaal uit te strekken, maar zette daarna toch een oefening neer zonder valletjes, een 10,50! Als laatste mocht Isa, en net als Zahra viel ze met de koprol. Dat en op een wiebeltje na heeft Isa toch een mooie 9,30 weten te halen.

Het tweede onderdeel was vloer. Van onze simpele blauwe baan gingen we naar een groot rood vierkant, en dit zorgde ook voor de nodige verwarring. Tara mocht van Advendo ook hier weer als eerste. Met wat kromme knietjes en een overslag tot stand kreeg Tara van de jury een 10,05 voor haar oefening. Zahra volgde, en de zenuwen waren hier wat meer te merken dan op de balk. Door een vergeten pasje en het verlies van het evenwicht bij de eindpose kreeg Zahra een 6,90 voor haar vloer. Anouk zat hier dicht in de buurt met een 6,70, en vergat ook al een stukje van haar oefening. Gelukkig vergat ze hier niet uit te strekken! Isa vond het vooral erg spannend. Niet alleen was ze haar oefening even kwijt (gelukkig goed herpakt!), ook stond ze per ongeluk meerdere malen buiten de witte lijnen wat er voor zorgde dat ze met een 4,45 eindigde op vloer. De jury op vloer was niet de liefste, helaas.

Sprong! Dit is wat anders geregeld dan de andere toestellen, omdat ze twee verschillende sprongen moesten inturnen. Hier hebben de meiden zich toch goed herpakt in vergelijking met vloer! Eerst de overslagen: Tara had een hele nette overslag, geen krom knietje te zien! Ook Zahra had een erg nette overslag. Anouk had een klein hoekje, maar heeft toch zeker goed gesprongen. En ook Isa sprong met mooie rechte benen! 
Hierna waren de salto´s aan de beurt. Tara had een klein stapje na de salto, maar sprong erg goed. Een gemiddelde score van 13,47. Zahra had tijdens het inturnen van de salto wat problemen, maar haar wedstrijdsprong deed ze erg netjes: gemiddeld een 13,35. Voor Anouk was het nog even spannend of we een salto zouden doen of niet, want dit was eigenlijk niet gepland, maar tijdens het inturnen ging het zo goed dat we toch die salto hebben gedaan, en gestaan! Een 13,15. Isa maakte ook een mooie salto, en kreeg een gemiddelde score van 12,95!

Het laatste toestel alweer van deze wedstrijd: Brug. Na een aantal keer te hebben ingeturnd mochten ze hun laatste oefening van de dag laten zien. Tara had tijdens de training er nog af en toe last van dat ze haar benen niet bij elkaar hield tijdens het zwaaien, maar hield ze nu goed bij elkaar wat er voor zorgde dat ze een mooie 13,30 haalde. Zahra had een nette oefening, met haar 3e zwaai netjes hoger dan de 1e, en werd daarvoor beloond met een 13,05. Anouk had iets meer moeite met haar brugoefening en had wat kromme knietjes bij de borstwaartsom, maar zette een mooie 11,70 op het bord. Isa mocht het voor ons afsluiten, en kreeg een 8,75 voor haar oefening: Ze was een kurbetbeweging vergeten waardoor ze helaas al wat tienden misliep, maar sloot haar wedstrijd toch wel goed af!

En dan het laatste moment van de wedstrijd, als alle toestellen erop zitten, en we alleen nog de afsluitingsceremonie hebben. Zouden er meiden doorstromen? En zou er misschien een medaille tussen zitten? Namen kwamen één voor één voorbij, en wij bleven maar in spanning. Toen we bij de vierde plek aankwamen hadden we nog altijd geen bekende namen gehoord, en ook de vierde plek niet. De derde ook al niet, de tweede niet.. En ja hoor! De eerste plek! "Tara Verdel" klonk het door de microfoon, en de ouders gingen los op de tribune!

En zo eindigde de eerste wedstrijd in Amsterdam voor onze instappers, met een eindstand om trots op te zijn.

instap 2015 3

instap 2015 2

instap 2015 1

Regiowedstrijd Iris, Lieke, Roos pupillen 1 D1

In de ochtend mocht het gezellige groepje pupillen 1 (Iris, Lieke en Roos) aantreden voor hun wedstrijd in Amsterdam. De meiden begonnen een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd, maar daar was op het eerste toestel, de vloer, weinig van te merken. Roos liet een mooie overslag zien tijdens haar oefening. De overslag lukte bij Iris en Lieke tijdens het inturnen helaas niet goed, waardoor er werd besloten een radslag te doen. Verder turnden de meiden een prima oefening, met gelukkig rechte armen in de rol achterover. Iris 10.35, Lieke 9.80, Roos 10.60.

Op naar de sprong, een onderdeel dat ze alledrie erg leuk vinden. Ze moesten hier twee sprongen laten zien, een overslag over de kast en een salto. Ging de overslag bij alle drie de meiden nog een klein beetje krom, gelukkig lieten ze daarna een mooie salto tot stand zien. Iris 12.50, Lieke 12.22, Roos 12.97.

Ophurken bij de brug is voor deze dames nog lastig, de ene keer lukt het wel, de andere keer niet. Lieke zat te twijfelen of het wel ging lukken, maar in haar oefening ging het super! Iris en Roos kozen voor opklimmen, omdat het ophurken tijdens het inturnen niet wilde lukken. Iris 11.30, Lieke 11.15, Roos 8.85. 

Als laatste het spannende onderdeel balk, waar ze alledrie wel een beetje tegen op zagen. De dames vlogen over de balk alsof ze de trein moesten halen, hierdoor werd de oefening een beetje afgeraffeld. Roos stond keurig met haar koprol! De andere meiden zetten gelukkig hun voeten wel op de balk waardoor de koprol wel geteld is, maar vielen er daarna helaas af. Iris 6.80, Lieke 7.15, Roos 8.45.

De meiden hebben een prima wedstrijd geturnd en waren erg aan elkaar gewaagd. Op het afmaken/ netheid op de balk kunnen we komende tijd hard gaan trainen!

 

Shanna Ruiter Districtfinale Jeugd 1 N4.
Amsterdam 21 maart 2015

Voor Shanna begon haar wedstrijd met het onderdeel sprong, een fijn onderdeel om even rustig de wedstrijd in de te komen. Shanna heeft dit jaar voor het eerst mogen kiezen wat voor soort sprong ze wil laten zien aan de jury, en koos voor twee keer een overslag. Dit waren twee keer nette overslagen, met de eerste een sprong wat stapjes en de tweede sprong bijna tot stilstand. Met een 10.525 een lekker begin!

Door naar haar favoriete toestel, de brug! Tijdens het inturnen maakte Shanna het nog even spannend, want die kip op de rekstok die lukte twee keer niet! Even goed concentreren op dit element dus, en met een extra voorzwaaitje ging het goed! Daarna netjes doorgeturnd, buikdraai, wegzet driekwart reus, wegzet en een kleine weg schiet salto, maar wel netjes tot stand! Prima gedaan Shanna! Een 12.350 als resultaat.

Dan die zenuwslopende balk.. Shanna kan in de training vaak een stabiele balkoefening turnen, maar op de wedstrijd komen toch altijd die zenuwen een beetje om de hoek kijken. Vlug vlug vlug inturnen helpt ook niet altijd mee. We kwamen tot de conclusie dat Shan gewoon lekker rustig haar oefening moest turnen en dit hielp, ze bleef de hele oefening staan op de balk! Een nette radslag, prima sprongen. Zeker goed gedaan! Maar de jury was streng. Helaas konden ze er niet meer van maken dan een 8.550. Pech, maar wel een goed gevoel over de oefening.

Vloer het laatste onderdeel. Er hing bij Shanna een soort vloek over die arabier dubbel flickflack, want bij de regio- en onderlinge wedstrijd bestond er een stop na haar eerste flickflack. Dit keer ook, oeps! Hij ging met inturnen nog juist zo goed! Jammer, maar door!! In haar oefening liet ze een mooie sprongenserie zien, een loopwissel, loopsprong, streksprong 1/1 linksom en rechtsom tot stand. Bij haar tweede serie ging ze prima van start met haar loopoverslag maar helaas na de overslag verloor ze de evenwicht en viel op d’r billen! Hier baalde Shanna echt even van toen haar oefening was afgelopen, maar ach hé.. Ze had netjes gewerkt en ook de rest van de wedstrijd had ze goed geturnd! Haar vloercijfer werd uiteindelijk nog een nette 9,750.

Shanna had een prima resultaat neergezet en versloeg op deze dag 4 turnsters in het district. Goed gedaan! Eindscore 41,175.

 

Districsfinale Jamie-Lee Reyngoud Senioren 3de Divisie
Amsterdam 21 maart 2015

Aan de andere kant van de turnhal mocht Jamie-Lee laten zien waarom ze eerder al rayonkampioen geworden was.
Haar wedstrijd begon op balk, altijd lastig om mee te beginnen. Je zit dan nog niet “in de wedstrijd” en moet het toch maar even doen op die smalle 10 cm.
Jammer genoeg had Jamie-Lee er meer last van gehoopt. Bij het inturnen ging de wissel-loopsprong ook nog een naast de balk, wat resulteerde in een flinke schaafplek op haar bovenbeen. Au! Niet de ideale voorbereiding op een eerste toestel.
Een beetje wankel in de draaien, de radslag-arabier combinatie lukte nog maar net maar de flickflack ging er dik naast. Balen.
Een 8.850 was niet heel slecht, maar niet wat Jamie-Lee in huis heeft. Een valse start van de wedstrijd.

Toestel twee was de vloer. Tijd om even uit te pakken en de foutjes van balk goed te maken.
Ook hier kon ze niet helemaal uitpakken en kwam niet aan turnen zoals ze normaal doet toe.
De oefening oogde een beetje gehaast, een beetje slorig. Het ging allemaal niet vanzelf en het was even hard werken om de oefening tot een goed einde te brengen. Een 10.700 gaf de jury als cijfer. Weer niet kunnen laten zien wat ze kan.
Deze wedstrijd loopt niet helemaal zoals de trainer het bedacht had.
Evalueren doen we later wel, nu de focus zetten op sprong.

In de gymzaal wordt er hard gewerkt aan een nieuwe sprong maar vandaag springen we nog “gewoon” overslag met een hele draai.
De sprong bleek de kentering in de wedstrijd te zijn. Twee sprongen die beide met 12.000 werden beloond was een mooi resultaat en een goede opsteker.

Als laatste toestel wachtte de brug. Er was hard gewerkt aan het perfectioneren van de oefening en het verzwaren van de afsprong.
Maar dan moet het natuurlijk wel even lukken....
Jamie-Lee maakte het waar en liet een hele mooie geslaagde oefening zien. Dat niemand in haar rayon in de buurt kon komen van haar oefening wisten we al, maar ook in het gehele district is geen turnster die een bedreiging op brug kan vormen.
Als enige turnster met een uitgangswaarde hoger dan 4.0 punten was ze dan ook veruit de beste op brug. Met 12.050 turnde ze een ruime punt meer dan wie dan ook!

Dus twee toestellen lekker geturnd, twee toestellen die te wensen over lieten.
Tussen de beste turnsters van het gehele district zal het niet genoeg zijn voor ere-metaal.

Groot was de verrassing toen de naam van Jamie-Lee genoemd werd voor het brons. Toch een mooie medaille mee naar huis! Op de volgende wedstrijd gaan alle vier de toestellen goed en mag ze knallen op de ½ finale NK.

 

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslag 7 maart 2015, Jeugd 1 D1.

 Anouk “Hoogie” Hogenboom mocht uitkomen in de categorie Jeugd 1 D1. In haar wedstrijdronde had ze 39 concurrenten maar haar categorie was verdeeld over twee wedstrijdronden met in totaal 80 turnsters.

Anouk is de enige die voor Advendo uitkomt als Jeugd 1 dus zou ze alleen zijn ware het niet dat Anouk Zwirs haar beste vriendin gezelschap kwam houden.
Dat kwam de trainer wel mooi uit want dan zou Anouk de assistenten rol krijgen terwijl Anouk zou turnen. En als je Anouk naast Anouk zet is er geen einde aan geklets, gegiechel en gelach, dus dat zat ook wel goed.

Als eerste toestel moest Hoogie naar vloer.
Best een mooie die hier en daar een beetje afwerking miste. Goeie acro en passen-series laten zien, hoewel ze misschien iets meer met opgeheven hoofd moet turnen en niet zoveel naar de vloer moet kijken. Maar met 10.233 begon ze de wedstrijd goed en ook Anouk was tevreden.

Sprong volgt altijd na vloer en daar doet Anouk altijd moeilijker over, dan dat hij voor haar is.
Anouk kan meer dan prima sprongen en dat liet ze vandaag ook zien. Twee overslagen werden beloond met 11.025.

Brug dan. We hadden al eerder in de week besloten om geen zolendraai te turnen en het merendeel van de andere turnsters had hetzelfde idee. Nadat Anouk een circustruucje op de lage ligger deed (soort zweefstand in plaats van gewoon ophurken) volgde de ¾ reus en de wegzet salto.
De jury waardeerde de oefening met 9.333. Een beetje dubieus cijfer, maar waarschijnlijk vonden ze het circustruucje van Anouk niet spectaculair genoeg.

 

Als laatste toestel de balk waarop we geen risico zouden nemen en dus geen radslag zouden tonen.
Op een ontbrekende radslag en een lage handstand na een erg nette en heel strakke balkoefening geturnt. Geen wankeltje te bespeuren. Helaas zat er een erg strenge jury en kreeg ze een 7.000 voor de oefening.

Anouk werd keurig 22ste in haar ronde met 37.591. 
Zoals gezegd waren alle Jeugd 1 meisjes verdeeld over twee rondes. Van de 80 turnsters heeft Anouk een prachtige 40ste cijfer/plaats en dus de helft achter zich gelaten. Knap gedaan.

Wedstrijdverslag 7 maart 2015, Pupil 2 D1.

In de eerste wedstrijd die dag mochten Anne Bosman, Mienke Lek en Noella Akerboom hun oefeningen tonen in hun categorie Pupil D1. Er deden die dag 102 deelnemers mee in die categorie, verdeeld over drie wedstrijden.
Nadat alle haren weer strakgezet waren en de tandpasta van Noella dr vestje verwijderd was kon er begonnen worden met vloer.

 Mienke mocht het spits afbijten. Dat ze nog niet helemaal in de goede versnelling stond konden we merken aan wat slodigheidjes en knietjes op de vloer na een stut. Met 8.433 een mager cijfer, het was immers nog vroeg...
Noella mocht aantreden om een oefening neer te zetten. Het zat haar niet helemaal mee en zat toch echt na de overslag op dr billen. Wankeltje links, wankeltje rechts... Het was geen slechte oefening maar het was gewoon niet “af”. De immer strenge jury kon er niet meer dan 6.467 van maken.
Dan moest Anne maar even revanche nemen voor Noella en Mienke.  Vastbesloten om wat punten te pakken begon ze aan mooie oefening die keurig verliep. Ze verdiende er 11.000 punten mee en had daarmee een mooi begin van de wedstrijd.

Vervolgens door naar sprong waar nu Noella als eerste mocht.
Noella, die normaal gesproken toch een beetje krom over de kast springt, sprong nu boven verwachting netjes.  Ook haar hurksalto was prima. (11.750 en 12.350) Een 12.050 als beloning.
Anne mocht als tweede en maakte een mooie overslag en streksalto. (12.00 en 12.450) Met 12.225 weer een mooi cijfer.
Mienke ging als laatste en sprong een goede overslag. (11.900) Mienke heeft altijd een goede hurksalto en vandaag was die 12.300 waard. Een 12.100 als sprongcijfer.

Na sprong staat altijd brug op het programma. Anne begon aan haar altijd sterke brugoefening.
Netjes en goed door geturnt met een nette salto als afsprong. Met 13.100 op het bord een uitstekend resultaat.
Het ophurken van Mienke lukt heel soms maar tijdens het inturnen liet ze hem opeens weer zien. Zou het tijdens de wedstrijdoefening ook lukken?
Jawel! Een mooie oefening die 12.500 opleverde.
Voor Noella gold hetzelfde. Ophurken kán ze wel.....ergens diep van binnen... En ja hoor, het ophurken lukte! Ongeveer. 
Ze zat niet helemaal goed op de lage ligger maar sprong toch maar aan. Helaas had ze de hoge ligger niet goed beet en kwam ten val tussen de liggers. Met alleen de trots gekrenkt keurig de oefening afgemaakt en een prima 11.467 meegenomen.

Als laatste dan natuurlijk ieder favoriet; de balk.
Mienke maakte een mooie oefening en bleef zelfs met de koprol op de balk. 10.300 als resultaat.
Anne turnde ook een prima oefening met hier en daar een wankeltje. Maar ook Anne bleef met de koprol op de balk. 10.100
Noella turnde een nette oefening, bleef er keurig op met de koprol en......wist het even niet meer.
Even heel de oefening kwijt! Dan zit er maar één ding op. Afsprong maken en even balen. En als je dan weer op het bankje zit weet je je oefening opeens weer. Dan overkomt iedereen weleens en vandaag gebeurde het Noella. Geen ramp, wel een laag cijfer. Maar aan die 2.800 hoeven we niet veel gewicht te geven.

Aan het eind van de 1ste wedstrijdronde met 34 deelnemers eindigde Noella als 30ste met 32.784
Mienke was 20ste met 43.333 en Anne werd met 46.425 14de.

 
Aan het eind van de dag konden we totaal-rekening opmaken:
Uit 102 deelnemers die dag heeft Noella de 83ste cijfer/plaats, Mienke de 54ste cijfer/plek en Anne de 36ste cijfer/plek.

Turnselectie Advendo Ter Aar
Onderlinge wedstrijd

Op 14 februari mochten wedstrijdturnsters en alle jong talentjes van Sportvereniging Advendo Ter Aar aantreden voor hun jaarlijkse onderlinge wedstrijden.
De sporthal van de Vlinder te Ter Aar was het decor voor twee wedstrijd rondes waarin alle 36 meiden hun beste beentje voor zouden zetten.

In de allerjongste groep Jong Talent 1, geboren in 2008 of 2009, waren er drie medailles te vergeven.
Daar waar Lente Plinck met 51,35 het goud mee naar huis mocht nemen kregen Shenna Lenting en Eli Schuurman respetievelijk zilver (43,40) en brons (41,80).

Iets oudere meisjes zitten in Jong Talent 2 en daar lagen twee medailles klaar.
Hiervan kreeg Marijn van den Berg met 55,10 het goud om en Isa Polderman pakte met 53,80 het zilver.

Voor de  meiden uit 2006 en 2007 die een verplichte oefening moeten turnen waren drie medailles te verdienen.Met 51,30 pakte Tara Verdel het goud, Senna Heuzen het zilver (47,25) en Zahra Ruiter het brons (47,15)

Bij de meiden uit 2004 en 2003 verplichte oefenstof was het goud voor Anne Bosman (49,20), voor Mienke Lek was het zilver (46,20) en Anouk Hoogenboom kreeg brons (43,80)

Er lagen vier medailles klaar voor de meiden die op nationaal niveau turnen.
Het goud was voor Fien Poll (49,50). Het zilver was voor zowel Shanna Ruiter als Julia Wildenburg (49,20) en de vierde medaille was voor Dawn de Haas (48,75)

Sanneke Rotteveel (4de divisie junioren) had geen directe concurrentie van de geblesseerde Madelon Pater maar moest wel 43 punten halen om een medaille te verdienen. Met 43,05 kreeg ze goud om.

Jamie-Lee Reyngoud had geen concurrenten in haar categorie (Senioren 3de divisie) maar ook zij werd uitgedaagd om 43 punten te halen. Met 44,45 was het goud voor haar.
Met 44,45 is Jamie-Lee clubkampioen in de keuze oefenstof en met 51,30 is Tara Verdel clubkampioen in de verplichte oefenstof.

Beide hebben een trofee en een wisselbeker mee naar huis mogen nemen.
Clubkampioenen Jamie-Lee en Tara 

Regiowedstrijd Derde Divisie 31 januari 2015

Vandaag mochten de Pupillen 1 en 2 N3, de Jeugd N4 en senior 3de divisie zich presenteren in Amsterdam. Er was de mogelijkheid om door te stromen naar de districstfinale of wellicht zelfs naar de ½ NK finale.

De dag werd geopend door de N3 meiden.

Pupillen 1 Anouchka Vuijk mocht starten op rekstok en liet een zeer degelijke oefening zien. Netjes geturnt en goede strakke houding. Met 11,700 een prima begin van de wedstrijd. Daarna was Verena aan de beurt op rekstok; haar minst favoriete toestel. Ze ging ietsje te hard met haar ¾ reus waardoor ze een beetje over de stok schoot en niet haar oefening netjes af kon maken. 9,450

Op naar balk waar Verena het spits af mocht bijten, waar ze best een beetje zenuwachtig voor was. Helaas had ze ook hier geen geluk. Een valletje na de radslag, en ook verliet ze de balk na die lastige fouetédraaien. Door de zenuwen waren een aantal onderdelen niet zuiver genoeg geturnd, en hierdoor telden deze niet en daar krijg je veel aftrek voor. Haar salto ging daarin tegen wel erg goed! Waarschijnlijk had Verena na haar balkoefening een nieuw “minst favoriete toestel”.  Het cijfer was een 3,500. Anouchka begon met wat wiebels bij de eerste draai op één voet, maar herstelde daarna en turnde netjes. Bij de radslag zette ze helaas geen voet op de balk en viel er af. Ook die salto was lastig op zo een lage balk, hierbij viel ze op de billen. Cijfer een 7,250.

 Op vloer gingen we even knallen, vooral Verena was zeer gedreven om haar best te doen voor een mooi cijfer. Anouchka had niet veel plus onderdelen in haar oefening zitten, maar werkte wel erg netjes en scoorde een mooie8,350. Verena liet voor het eerst een arabier flickflack zien, en ook zij werkte zo netjes mogelijk en haalde een mooie 8,000.

Als laatste was daar de sprong; één keertje over die Pegasus, één salto-tje en dan zit de wedstrijd erop. Hoewel Anouchka niet de allerbeste overslag in zich heeft ging hij meer dan prima. Beetje hoekje, beetje knietjes maar een mooi uitgangspunt voor de salto. Uiteindelijk had die ietsje mooier (hoger, kleiner) gemogen maar met een 12,200mogen we niet klagen.

Verena heeft een uitstekende overslag en salto in de benen maar dan moet het natuurlijk wel even lukken. De overslag was keurig en ruim gesprongen. Een klein hupje bij de landing mocht daar niets aan afdoen. De salto was zoals ze kan; mooi gehurkt, goede hoogte en mooie afzweef. Terecht een 13,025

Verena eindigde met 33,975 als 32ste en Anouchka eindigde met 39,500 als 25ste.

Tegelijkertijd waren op de andere baan de pupillen 2 aan het strijden.
Helaas kon Sita Poll niet meedoen aan de wedstrijd; ze zat met haar vinger in een spalk op de tribune.

Voor Advendo mocht Anouk Zwirs als eerste op vloer uitkomen. Ze leek hier een beetje zenuwachtig voor, want ze turnde minder netjes dan dat we van haar gewend zijn in de trainingszaal.. Hier en daar wat wiebelige elementen en de handen op de vloer na de overslag. Ze haalde hierbij een 8.950. Fien was klaar om te knallen en werkte erg netjes met een goede eerste serie. Na een klein foutje met de armen buiten de witte lijnen van de vloer (hihi) kwam er een mooi cijfer op het scorebord, namelijk een 10.600. Julia daarna werkte erg strak en scoorde punten met goed uitgevoerde bonussen op de vloer. Ze haalde een mooie 10,950! Lieke liet een mooie arabier dubbel flickflack zien en nette, hoge pirouetten! Hier en daar waren er wel een paar kromme knietjes bij haar overslagen. Ze behaalde een 10,500. Roos was als laatste op de vloer en was zenuwachtig voor haar arabier flickflack, een onderdeel waar we de laatste maanden hard aan gewerkt hadden! Deze ging gelukkig prima. Met haar hoge sprongen liet Roos zien dat ze dit prachtig beheerst. Roos behaalde een 9,000.

Ook deze meiden moesten op sprong twee sprongen laten zien; een overslag over Pegases en een salto. Beide landingsvlakken zijn hier 60cm hoog, dus de uitdaging was er. Wist je dat Anouk héél goed is in het verbergen van een wankeltje in de landing? Dat talent liet ze nu ook weer zien. Naar een goede overslag (beetje ontspannen benen) landde ze nét niet lekker en strekte ze dus snel uit naar de jury. Tuurlijk heeft de jury het door, maar ja....geen aftrek.De hurksalto van Anouk ging netjes en dus kwam het cijfer op 11,600 Fien zag er als een berg tegenop. Die pegasus is niet d’r vriend. Toch die aanloop, afzet, en.... een prima overslag. Een beetje krom maar d’r wel gewoon overheen! Haar salto had iets hoger gemogen maar uiteindelijk kreeg ze 11,700 als cijfer. Julia heeft nooit moeite met dit onderdeel en liet nu ook weer zien dat ze het onder de knie heeft. Een mooie overslag geturnt en zelfs een streksalto brachten haar naar een 12,350 De overslagen van Lieke zijn altijd een uitdaging. Een grote hoek in d’r heupen geven dan veel aftrek. Maar Lieke heeft blijkbaar alles bewaard voor die ene wedstrijdsprong! Ze toverde even een hele mooie overslag tevoorschijn! Een mooie hurksalto erbij gaf 12,100 Roos is ook van de verrassingen. Roos liet een overslag zien die ze nog nooit zo netjes geturnt heeft. Pieken als het moet dus. Haar salto was geen hoogvlieger maar een score van 11,325 is niet verkeerd.

Dan staan er brugoefeningen op het menu. Vooral de hurksalto’s af zouden spannend worden. Anouk mocht weer als eerste van de Advendo meiden beginnen en na een mooie oefening een prachtige salto tot stand. 9,750 Fien liet een mooie oefening zien en had het zo goed naar d’r zin dat ze geen afsprong wilde doen. Maar dan ook echt niet wilde doen. Echt niet. Echt niet. Na een minuut twijfel toch doen en........Tot stand. Goed gedaan! 8,800 Julia turnde erg netjes de oefening maar liet bij haar salto iets te laat los waardoor ze een beetje naar de stok toe turnde. Ze kwam keurig tot stand, iets dichter bij stok dan de bedoeling was. 8,250 Lieke dan. Ze had de opdracht meegekregen om alles strak te turnen, dus vooral die benen strekken en dichtknijpen. Dat heeft ze keurig gedaan. Helaas kunnen we het niet over haar salto hebben, want die was toch écht nog te eng. 6,050 Als laatste op brug was Roos. Ze bleef even hangen na haar ¾ reus. De rest van haar oefening was prima, soms beetje ontspannen maar ook haar salto was netjes. 6,500

En toen het laatste onderdeel, de balk. De vrees van de meeste meiden, want deze oefening is behoorlijk pittig! Na die korte tijd inturnen, moesten we er toch aan geloven.. En het ging buiten verwachting goed! Anouk begon, had wat kleine wiebels, maar verliet geen één keer de balk! Ze bleef mooi staan met de radslag en ook haar salto ging prima! Een 9,850. Fien had een goede opsprong, en werkte ook netjes. Bijna vergat ze nog de halve pirouette, maar na even nadenken deed ze hem gelukkig nog wel! Cijfer een 10,450. Julia draaide een stabiele oefening, ook haar radslag ging goed. Toch was de jury streng, niet al haar onderdelen zijn geteld omdat ze niet zuiver genoeg waren geturnd. Cijfer een 7,000. Lieke was zenuwachtig, vooral die vervelende radslag en helaas één voet erop wordt niet geteld.  Na de draaien verliet ze ook de balk. Haar afsprong ging gelukkig goed! Cijfer een 6.450. Roos was de laatste die van Advendo haar kunsten mocht laten zien en liet een mooie radslag zien. Met een tussenstopje bij haar sprongenserie en een valletje na de salto scoorde ze een 8,250.

De meiden hebben het veel beter gedaan dan verwacht dus supergoed van ze!
Anouk werd 25ste met 40,150
Fien werd 21ste met 41,550
Julia werd 28ste met 38,550
Lieke werd 32ste met 35,100
Roos werd 33ste met 35,075

De tweede ronde was voor Jamie-Lee Reyngoud in de catergorie Senioren 3de divisie.

Haar eerste toestel zou de vloer zijn. Na wat vertraging met de muziek liet ze oa een mooie arabier-flickflack-streksalto ½ draai zien, en iets minder mooie overslag-hurksalto die ze nog net wist te redden. Verder mooie oefening beloond met 10,400

Door naar sprong. Hoewel we hard getraind hadden om een tsukahara te springen was de beslissing genomen om dit toestel op safe te turnen en voor 2 overslag hele schroef te gaan. Tja, het is maar wat je “safe” noemt. Het bleek een verstandige keuze; 11,400

Dan de brug. Jamie-Lee had een pittige oefening waarmee ze de concurrentie achter zich kon laten. Een laatste wijziging in de afsprong en dan aan de bak. Van kip naar kip, door naar zolendraai, wippertje en nog een kip. Even ademhalen. Losom (net niet handstand) naar reus (uitvoering praten we niet over) en streksalto af. De moeilijkste oefening die die dag op brug geturnd werd. En ze kan ‘m nog moeilijker en netter... Een 10,650

Goed op koers naar een mooi resultaat maar nu nog de balk. Je kan een wedstrijd winnen of verliezen op een balk. Veilig turnen en erop blijven dus. Maar Jamie-Lee doet niet aan inhouden en turnde op balk een prachtige oefening met slecht 1 klein wankeltje na een hele goed flickflack. Na de afsprong was het duidelijk; dit moet wel een goed resultaat worden.  Een 11,450 Wellicht genoeg voor een medaille?

Nadat alle turnsters die door waren naar de finales waren opgenoemd was Jamie-Lee nog niet genoemd. 3de plaats; geen Jamie-Lee. 2de plaats; geen Jamie-Lee. Dus......dan.... Rayonkampioen 2015, 1ste plaats met 43,900 Jamie-Lee Reyngoud!

Knap gedaan. Gefeliciteerd! Op naar de districsfinale en de pijlen richten op ‘t ½ NK!

Jamie Lee

In de laatste ronde mochten Dawn de Haas en Shanna Ruiter uitkomen in N4.

De wedstrijd begon op balk en Dawn mocht als allereerste. Helaas verliep het niet zoals gewenst. Beetje wankel en een paar keer naast de balk. 7.300 is geen ramp maar er zat meer in. Even balen en dan weer de knop om, er zijn nog drie toestellen. Shanna d’r balk ging gelukkig wel lekker. Beetje wiebelig soms maar er goed opgebleven. Een9.850 is een mooi begin.

 Op vloer mocht Dawn even oppakken wat ze op balk had laten liggen. De arabier-salto lekker ruim geturnd. De loopoverslag-overslag zat een beetje diep maar ze ging prima door. En dan krijg je een 10.100 Shanna had hard getraint voor een arabier-flickflack-salto maar het ging ‘m in Amsterdam niet worden. We gingen voor de dubbel flickflack. Helaas werd de arabier al niet helemaal lekker ingezet. De eerste flickflack kwam dus te hoog uit waardoor er geen tweede flickflack volgde. Een goed besluit want een val willen we niet. Verder lekker doorgeturnd en een 9.100 overgehouden.

Sprong voor de dames. Beide meiden hebben overslag ½ in de benen, of ½ in ½ uit. Bij het inturnen werd het al snel duidelijk dat het beter was om gewoon overslagen te springen. Die gingen dan ook uitstekend Dawn sprong een 10.300 en Shanna bracht 10.025

Als laatste toestel die dag was er de brug. Dawn turnde een nette oefening maar die extra ¾ reus was misschien iets teveel van het goede. Wel een mooie streksalto af. 10.900 Shanna turnde ook erg netjes. Bijna een beetje voorover gevallen na de kip maar goed hersteld. Een mooie 12.150 als beloning.

Dawn eindigt met 38,600 op de 18de plaats en is helaas niet door. Shanna eindigt met 41,125 op de 14de plaats en mag nog een districtsfinale turnen.